Pilates, genoemd naar zijn bedenker Joseph Pilates, is een holistische lichaamsoefening die al tientallen jaren wordt beoefend en steeds populairder wordt.

Wat is Pilates?

Een effectieve trainingsmethode die zich richt op het versterken van diepe spiergroepen van het lichaam, met name die rond de kern(buikspieren, rugspieren, bekkenbodemspieren) en de stabilisatoren.  In tegenstelling tot sommige andere trainingsvormen legt Pilates de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit.  De bewegingen worden met precisie en controle uitgevoerd om de spieren te verlengen en te versterken zonder overmatige spanning of inspanning. De oefeningen worden uitgevoerd op een mat.

Kenmerken van Pilates

1. Lichaamsbewustzijn: Pilates moedigt een diep begrip van lichaamshouding en beweging aan. Het leert je om je bewust te zijn van hoe je lichaam beweegt.
2. Concentratie: tijdens Pilates oefeningen wordt de nadruk gelegd op mentale concentratie. Je moet je volledig richten op elke beweging om de spieren effectief te activeren en de gewenste resultaten te behalen.
3. Ademhaling: een gecontroleerde ademhaling is een integraal onderdeel van Pilates. Het helpt bij het coördineren van de bewegingen en zorgt voor een diepere betrokkenheid van de buik- en bekkenbodemspieren.
4. Flexibiliteit en kracht: Pilates combineert flexibiliteitstraining metspierversterking. Dit resulteert in een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam, waardoor de kans op blessures afneemt.
5. Core stabiliteit: Pilates richt zich op het versterken van de kernspieren, die dienen als het centrum van kracht en stabiliteit in het lichaam. Dit helpt rugpijn te verminderen en verbetert de algehele lichaamshouding.

 

Pilates is voor iedereen

Pilates is geschikt voor jong en oud, voor mensen in topconditie of juist met lichamelijke klachten of herstellende van blessures. Je traint altijd op je eigen niveau. Het heeft tijd nodig om de nieuwe gezonde bewegingen eigen te maken. Maar door de goede opbouw merk je al snel de voordelen op.

Klaar om van start te gaan?

Klik hieronder voor de actuele lestijden. 

Maartje Arntz

Voorstraat 66, Asperen

06 - 250 50 298

maartje@f2mm.nl

© Food 2 Move Your Mind  | KvK: 61931861 | Privacy