Pilates op apparatuur

Ook wel bekend als “apparatus Pilates”, is een vorm van Pilates-oefeningen die wordt uitgevoerd met speciaal ontworpen apparatuur in plaats van op een mat. Deze apparaten zijn ontwikkeld door Joseph Pilates, de bedenker van de Pilates-methode, om de oefeningen uitdagender en effectiever te maken. Maartje heeft in haar studio in Asperen twee van deze apparaten staan, de Reformer en Wunda chair.

Wat is de Reformer?

De Reformer is het meest bekende Pilates-apparaat. Het bestaat uit een beweegbaar platform (de wagen) dat aan een frame is bevestigd met weerstandselementen in de vorm van trekveren. Je kunt verschillende oefeningen doen op de reformer, zoals been-, arm- en rompoefeningen, die de spieren versterken en tegelijkertijd flexibiliteit en stabiliteit bevorderen.

Wat is de Wunda Chair?

De Wunda Chair is een compact apparaat met een zitvlak en een beweegbaar platform. Het kan worden gebruikt voor zowel zittende als staande oefeningen, waaronder been- en rompoefeningen. Het helpt bij het ontwikkelen van kracht en balans.

Voordelen van Pilates apparatuur

Het gebruik van Pilates apparatuur biedt voordelen zoals gecontroleerde weerstand, ondersteuning en variatie in oefeningen. Het kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars. Pilates op apparatuur kan helpen bij het verbeteren van de algehele kracht, flexibiliteit, balans, houding en lichaamsbewustzijn.

Pilates apparatuur stelt je bijvoorbeeld in staat om specifieke spiergroepen te isoleren en te versterken. Dit is handig voor mensen die specifieke spierzwaktes willen aanpakken of spieren willen ontwikkelen voor sportieve prestaties.

Maar Pilates apparatuur biedt ook ondersteuning en kan helpen bij het verminderen van het risico op blessures, vooral als je herstelt van een blessure of last hebt van gewrichtsproblemen.

De voordelen van Pilates apparatuur zijn sterk afhankelijk van consistentie en de juiste uitvoering van oefeningen. Maartje is gekwalificeerd Pilates apparatuur instructeur en zorgt ervoor dat je de oefeningen correct en veilig uitvoert.

Ben jij nieuwsgierig naar de reformer en wunda chair neem contact met mij op voor een kennismakingsles!

Maartje Arntz

Voorstraat 66, Asperen

06 - 250 50 298

maartje@f2mm.nl

© Food 2 Move Your Mind  | KvK: 61931861 | Privacy