Loading...

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga is een milde vorm van yoga. Je voert de oefeningen uit met een stoel. Sommige oefeningen zijn zittend en soms gebruik je de stoel als ondersteuning. Het is goed voor je balans, spierkracht, flexibiliteit en reflexen. Het stimuleert organen, het zenuwstelsel en de bloedsomloop, wat zorgt voor een goede gezondheid. Je lichaam krijgt meer vitaliteit, je kunt je soepeler bewegen en blessures herstellen gemakkelijker.

Het is voor iedereen

Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen niet aanwezig zijn, is deze vorm van yoga geschikt voor alle leeftijden. Yogahoudingen, meditatie, adem-, en ontspanningsoefeningen laten je op een andere manier in beweging komen dan je tot nu toe gewend bent. Maar altijd op je eigen niveau en binnen de grenzen van jouw eigen beperkingen.

Voordelen van Stoelyoga

Reageert jouw lichaam door slijtage, blessures of aandoeningen anders dan je gewend bent? Dan is dit een nieuwe manier van bewegen om de balans te vinden, zowel fysiek als mentaal. Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op je lichaam.

Voordelen op een rij:

  • Soepelere spieren en gewrichten.
  • Je leert spanningen loslaten.
  • Je verbetert concentratie en motoriek.

Klaar om van start te gaan?

Bekijk hieronder de actuele lestijden.